Kan man se, jeg har grædt

Rosinante, 2015

Dette er ikke min egen historie, men Pernille Rahbeks. Hun voksede op i en på overfladen pæn familie, men under facaden gemte moderens alkoholmisbrug sig, og en masse følgevirkninger i dets kølvand. Jeg har skrevet bogen på baggrund af utallige samtaler med Pernille, og det er der, synes jeg, kommet en meget fin og stærk fortælling ud af.

Forlagsredaktør Anne Matthiesen, skriver om vores samarbejde:
"Jeg har haft den udelte fornøjelse at være redaktør på to bøger af Andrea Bak, den første en personlig beretning fra Andrea selv og den anden en andens beretning, hvor Andrea journalisten, der skrev historien på baggrund af interviews. På begge udgivelser har Andrea været dygtig og inspirerende at arbejde sammen med. Hun har en usædvanligt god fornemmelse for mennesker, hun er naturligt nysgerrig, hun er disciplineret og afleverer til aftalt tid, hun kan det journalistiske håndværk til fingerspidserne, og hun skriver fantastisk. Sidst, men ikke mindst, har Andrea en vidunderlig humor, som er en væsentlig grund til at hun er så god til at tale med alle slags mennesker. Kort sagt enhver redaktørs drøm at samarbejde med."

 

Slut fred med din krop

Pretty Ink, 2011 

En bog, der startede med at skulle handle om vægttab og motion, men som endte med at handle om at holde af sig selv, sådan som man ser ud, om at rose sig selv for alt det, man kan, i stedet for at skælde sig selv ud for alt det, man ikke kan, og om at behandle sig selv og sin krop med kærlighed og nænsomhed, og dyrke motion og spise ordentligt fordi, man får det godt af det – ikke fordi man måske bliver tynd af det. 

Papirbogen er udsolgt fra forlaget, men den kan købes som e-bog her.

Else Marie Pade – en biografi

Gyldendal, 2009

Else Marie Pade (1924 - 2016) var Danmarks første, elektroniske komponist og en af de sjældne pionerer, der aldrig lod sig stoppe af hvad "man" gør og ikke gør. Hun var modstandskvinde, og hun var en af de første i Danmark, der begyndte at interessere sig for elektronisk musik. Bogen handler om hendes spændende og fascinerende liv, om hendes musik, om de valg og fravalg, hun måtte tage livet igennem, og om hvordan man kan se eventyret overalt omkring sig, hvis blot man åbner øjnene.

Bogen findes både i papirformat til 249 kr. og som e-bog til 149 kr.